Lewis Hamilton: “Red Bull is quasi onverslaanbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton laat weten dat Red Bull op een ander niveau racet en dat ze tijdens de races bijna onverslaanbaar zijn.

Afgelopen weekend in Monza was wereldkampioen Max Verstappen al voor de elfde keer aan het feest dit seizoen. Hij heeft honderdzestien punten voorsprong op Charles Leclerc in de tussenstand om de wereldtitel en kan in Singapore al wereldkampioen worden.

Lewis Hamilton moest de race in Italië van de laatste rij op de startgrid beginnen door een motorwissel maar hij wist toch nog een vijfde plaats uit de brand te slepen in Monza. 

“Ik heb veel plezier beleefd aan mijn inhaalrace naar P5”, zei hij na de race. “Het begin was moeilijk, met veel brandstof en oververhitte banden in het verkeer maar naarmate de race vorderde begonnen we vooruitgang te boeken en ik had plezier na de stops toen ik me door het verkeer moest worstelen.”

“Dit was niet ons beste circuit, maar we hebben er als team alles aan gedaan en ik hoop dat we voor het einde van het seizoen nog een paar sterkere weekends in het verschiet hebben.”

Het valt niet te ontkennen dat Mercedes heel wat vooruitgang geboekt heeft tijdens het seizoen. Het stemde Lewis Hamilton dan na de zomerstop ook hoopvol en hij durfde zelfs te zeggen dat de formatie uit Brackley zou kunnen meedoen voor een overwinning, maar daar is hij nu niet meer zo zeker van.

 “We moeten realistisch zijn, Red Bull is bijna onverslaanbaar,” gaf hij toe. “Het zal heel wat moeite kosten om die auto te verslaan. Prestatiesgewijs lopen ze ver voor op iedereen.”

Maar dat wil volgens Hamilton niet zeggen dat het onmogelijk is, al geeft hij wel toe dat ze bij Mercedes hun lot niet in eigen handen hebben en dat ze moeten rekenen op een flinke dosis geluk.

“We hebben ze nog niet ingehaald, we hebben geen upgrades om ze in te halen, dus we moeten een beetje geluk hebben”, voegde hij eraan toe.

“Het is niet onmogelijk, want we hadden ze misschien in Boedapest kunnen verslaan. Maar Verstappen rijdt meestal rustig vooraan, dus je weet nooit hoe snel ze echt zijn. We zullen zien.”