Mattia Binotto tevreden ondanks nederlaag in Monza: “Ferrari heeft een stap vooruit gezet”

Ferrari
Ferrari

Ondanks het feit dat Ferrari er in Monza niet in geslaagd is om haar thuisrace te winnen was teambaas Mattia Binotto toch redelijk tevreden. Volgens Binotto heeft Ferrari duidelijk vooruitgang geboekt.

“De voorbije drie races presteerden we niet goed,” aldus Binotto tegenover de officiële F1-website. “We hadden geen geweldige snelheid, onze racesnelheid was niet geweldig en ook de bandenslijtage was niet goed.”

Op het hogesnelheidscircuit van Monza werd volgens de Ferrari-teambaas een duidelijke stap vooruit gezet en dat is bemoedigend voor de toekomst.

“Maar hier in Monza denk ik dat we een stap vooruit hebben gezet. Het is ook duidelijk te zien wanneer je naar de wagens achter ons kijkt, we hebben een stap vooruit gezet tijdens de kwalificatie,” vertelt Binotto.

“We hadden met beide rijders een geweldige kwalificatie. Tijdens de race hadden we iets meer bandendegradatie dan Max maar in vergelijking met de andere wagens hadden we een goede performance. Carlos reed een geweldige race. Van de rijders die achteraan moesten vertrekken boekte hij het meeste vooruitgang. Hij reed zeer goed.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023