Lewis Hamilton: “Red Bull-sidepods op de W14 plaatsen gaat niets veranderen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton is er meer nodig dan gewoon ‘Red Bull-sidepods’ op de W14 te plaatsen om Mercedes opnieuw competitief te maken.

Mercedes kent opnieuw een moeilijk seizoensbegin. De Mercedes W14 is niet competitief genoeg en bij Mercedes liet motorsportbaas Toto Wolff reeds verstaan dat ze mogelijk van hun eigen concept zullen afstappen en overstappen op een gelijkaardig concept als dat van Red Bull. Volgens Lewis Hamilton zal er echter meer nodig zijn dan gewoon wat ‘Red Bull-sidepods’ op de Mercedes W14 te plaatsen.

“We hebben wat we hebben denk ik en we moeten proberen hard verder te werken om er meer uit te halen. We zullen zien hoe snel dat kan gebeuren of wat er mogelijk is met het concept waarover we beschikken,” aldus Hamilton in Saoedi-Arabië. “Vervolgens zullen we op de korte termijn te weten komen of we grote en drastische wijzigingen moeten doen. Ik bedoel, we weten dat we drastische wijzigingen zullen moeten doorvoeren.”

“Men blijft het maar hebben over nieuwe sidepods op de wagen maar zo eenvoudig is het niet. Wanneer je de Red Bull-sidepods op onze wagen plaatst dan zal dat niets veranderen. Het zal letterlijk niet veranderen, mogelijk worden we zelfs trager.”