Helmut Marko waarschuwt: “Ik verwacht een andere Max Verstappen in Australië”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zullen we tijdens de volgende race in Australië aan een totaal andere Max Verstappen te zien krijgen. Marko waarschuwt daarmee de concurrentie dat Verstappen in Australië sterker voor de dag zal komen dan de voorbije race in Saoedi-Arabië.

Wie tijdens de voorbije race in Jeddah niet onder de indruk was van Max Verstappen, de Nederlander reed een indrukwekkende inhaalrace van P15 naar P2, die zal dat volgens Marko absoluut zijn in Australië. Daar zal Verstappen nog sterker voor de dag komen, vooral omdat hij dan opnieuw 100 procent fit zal zijn en opnieuw voluit zal kunnen gaan.

Voorafgaand aan het raceweekend in Jeddah was Verstappen ziek, hij had wat last van zijn spijsverteringsstelsel. De concurrentie zal er misschien maar weinig van gemerkt hebben want desondanks reed Verstappen een ijzersterke race.

“Max was niet 100 procent fit,” vertelde Marko tegenover het Duitse ‘F1-Insider’. “Maar nu doet hij er alles aan om opnieuw maximaal te kunnen presteren. Daarom zullen we in Australië een andere Max Verstappen te zien krijgen. Uiteindelijk was Max in Saoedi-Arabië maar 80 procent.”