Lewis Hamilton richt filmproductiehuis op: “Maar ik ga nog even door met racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft nog een leven buiten de Formule 1 en met de oprichting van zijn eigen productiehuis schrijft hij weer een nieuw hoofdstuk.

In een interview met ‘Deadline’ legt de zevenvoudige wereldkampioen uit waarom hij deze nieuwe weg inslaat en hoe het gelinkt zal zijn aan de nieuwe film over de Formule 1 met Brad Pitt als F1-piloot. Hamilton is van veel markten thuis zoals onder andere mode, voeding en voor de film over de F1 werkt hij samen met Joe Kosinski, bekend als regisseur van de blockbuster ‘Top Gun: Maverick.’

“We werken aan een paar geweldige projecten met Apple TV+. Het ene is de documentaire en het andere is de F1-film die we maken met Brad Pitt en Joe Kosinski”, aldus Hamilton.

Die bewuste documentaire zal gaan over de carrière van Hamilton zelf en wordt ergens tegen het einde van 2023 of begin 2024 verwacht. Voor de oprichting van zijn productiehuis, dat ‘Dawn Apollo Films’ zal gaan heten, is Hamilton nog op zoek naar personeel en daarbij wil hij de nadruk leggen op diversiteit.

Maar de nadruk blijft liggen op de F1 benadrukt Hamilton. Een tijdje geleden had hij Mercedes-teambaas Toto Wolff ook al op het hart gedrukt dat hij nog verscheidene jaren wilde doorgaan. Dawn Apollo Films is iets waar hij zich ten volle wil op focussen na zijn F1-carrière.  

“Ik heb mensen gesproken die zeiden: ‘Kijk, toen ik stopte viel ik in een zwart gat. Ik was niet bereid om andere dingen te doen. Ik had geen tijd genomen om andere dingen te leren, andere vaardigheden. Ik weet niet wat mijn andere passies zijn, dus, ik heb me niet echt gericht op het proberen te begrijpen wat die zijn en het creëren van een houvast.”

“Dus, als ik stop met racen, wat ik voorlopig niet van plan ben want ik voel dat ik er nog steeds goed voorsta, wil ik dat het naadloos verloopt. Ik wil me volledig kunnen richten op Dawn Apollo Films en op een vergelijkbaar niveau kunnen instappen als ik gewend ben.”