Mercedes gaat in Mexico met controversiële voorvleugel rijden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Andrew Shovlin, Trackside engineering director bij Mercedes, heeft bevestigd dat Mercedes komend weekend in Mexico haar ‘controversiële voorvleugel’ zal gebruiken. Afgelopen weekend ontstond er in Austin heel wat commotie over het ontwerp van de voorvleugel.

Volgens sommigen zou de FIA de voorvleugel illegaal verklaard hebben, er zouden op zijn minst aanpassingen noodzakelijk zijn. Bij Mercedes laten ze echter weten dat de nieuwe specificatie voorvleugel komend raceweekend in Mexico wel gewoon zal gebruikt worden.

“De reden dat we in Austin er niet mee gereden hebben is dat we slechts één exemplaar van de nieuwe voorvleugel hadden. Als het exemplaar tijdens de kwalificatie beschadigd zou geraken dan zou de wagen waarmee dit gebeurt achteraan de grid moeten plaatsnemen,” verwijst Shovlin in een video van het team naar de parc fermé-regels die in zo’n situatie gelden.

“Met het erg druk programma dat er tijdens de tweede oefensessie was door de bandentest hadden we ook niet de tijd om alles grondig te evalueren. We zullen in Mexico echter meer onderdelen hebben. Daarmee zullen we op vrijdag rijden om na te gaan of alles werkt zoals verwacht en het is de bedoeling om ook met de bewuste voorvleugel te racen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023