Christian Horner: “Dietrich Mateschitz werkte tot vlak voor zijn dood aan de toekomst van Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was Dietrich Mateschitz de drijvende kracht achter de beslissing om zelf een motorfabrikant te worden. Daarnaast zou Mateschitz in de week voor zijn dood nog volop aan de toekomst van Red Bull gewerkt hebben.

Red Bull Powertrains werd opgericht naar aanleiding van het aangekondigd F1-afscheid van motorpartner Honda. Op die manier kon Red Bull op een zo goed mogelijke manier de faciliteiten en technologie van voormalig motorpartner Honda overnemen. Dietrich Mateschitz was volgens Horner cruciaal in het bepalen van die toekomst en hij werkt ook nog volop daaraan.

“Hij had een visie en hij was daarbij betrokken tot de allerlaatste week,” aldus Horner over Mateschitz die afgelopen zaterdag overleed. “Hij had een visie en koesterde het plan van Red Bull Powertrains en het opzetten van een team voor de toekomst en de lange termijn.”

“De toewijding die hij heeft getoond en wat hij mogelijk heeft gemaakt om te creëren in Milton Keynes zorgt ervoor dat Red Bull Racing voor heel veel jaren die komen zich in een zeer sterke situatie bevindt.”