Ferrari: “Hogere topsnelheid ‘beschermt’ Red Bull tijdens de races”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari zorgt het voordeel op het vlak van topsnelheid ervoor dat Red Bull op zondag tijdens de races vaak nooit echt bedreigd kan worden. De hogere topsnelheid ‘beschermt’ Red Bull tegen aanvallen van de concurrentie.

Al meermaals dit seizoen waren Ferrari en Red Bull tijdens de kwalificaties erg aan elkaar gewaagd maar haalde Red Bull de bovenhand tijdens de races op zondag. Vooral de hogere topsnelheid zorgt ervoor dat Red bull tijdens de races de bovenhand haalt.

“Het was niet de eerste race waarbij ze tegenover de concurrentie met een voordeel op het vlak van topsnelheid reden,” vertelde Laurent Mekies, de sportief directeur bij Ferrari, na afloop van de race in Austin.

“Ze slaagden daarin en zeker met de gevechten die zoals tijdens deze race plaatsvonden dan heb je een voordeel. Op dat vlak proberen we steeds een balans te vinden tussen rondetijd en topsnelheid.”

“Uiteindelijk hadden ze een beetje een voordeel wat betreft snelheid, net zoals ze dat dit jaar meestal op zondag hebben. Op dat vlak hebben ze met hun hogere topsnelheid een goede ‘bescherming’ tegenover aanvallen van ons.”