“F1-film met Brad Pitt wordt de beste racefilm ooit”

Red Bull Racing - Twitter
Red Bull Racing - Twitter

Filmster Brad Pitt bezocht afgelopen weekend de GP van de USA en dat deed hij uiteraard niet zomaar. Brad Pitt zal zoals eerder aangekondigd meewerken aan een nieuwe F1-film. Lewis Hamilton is er alvast van overtuigd dat het de beste racefilm ooit zal worden.

Eerder raakte al bekend dat Lewis Hamilton de nieuwe F1-film mee zal produceren en dat Apple financieel zal bijdragen aan de film omdat het daarmee haar streamingplatform Apple TV+ extra wil promoten. Lewis Hamilton zelf is alvast superenthousiast, en dan moet het maken van de film nog beginnen.

“Wat we tot dusver voor elkaar hebben gekregen, teamsgewijs, is redelijk indrukwekkend,” vertelde Hamilton in Austin. “Tim Cook (Apple CEO) heeft ons hier bezocht dit weekend, het was een enorme eer om hem bij ons te hebben. Hij en zijn team zijn zo ondersteunend voor mijn documentaire.”

“En dan om hier Brad Pitt te hebben, een legende. Je hebt Jerry Bruckheimer, een legende van de film Top Gun, de originele film. Joe is zo’n ongelooflijk talent.”

De nieuwe F1-film zal iets helemaal anders worden dan bijvoorbeeld de film ‘Driven’ met Sylvester Stallone. Er zal gebruik gemaakt worden van echte beelden van tijdens het F1-seizoen 2023.

“Ik ben echt zeer, zeer opgewonden. Ik heb grootse verwachtingen,” aldus Hamilton. “Ik weet dat we de beste racefilm ooit gaan maken, zowel visueel alsook wat betreft het gevoel dat de racefans eraan zillen overhouden.”

Ook F1-baas Stefano Domenicali gelooft enorm hard in de F1-film, iets dat volgens hem een logische volgende stap is na het erg grote succes van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’.

“Dit is een volgende stap in onze groei,” aldus Stefano Domenicali. “We geloven echt dat dit de F1 in staat zal stellen om een andere dimensie te bereiken, eentje die nog nooit eerder is verkend.”

“Je zal volgend jaar heel wat dingen zien gebeuren ter voorbereiding, het is opwindend want al de teams en rijders zullen erbij betrokken zijn. Het is fantastisch.”