Lewis Hamilton: “Sebastian Vettel bij Mercedes zou geweldig zijn!”

Sebastian Vettel tijdens een F1-demo op de Nürburgring (2023)
Sebastian Vettel tijdens een F1-demo op de Nürburgring (2023)

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft zijn steun uitgesproken voor Sebastian Vettel als mogelijke vervanger voor zijn racezitje bij Mercedes.

De geruchtenmolen over een eventuele F1-comeback van Sebastian Vettel wakkeren steeds verder aan. Na zijn afscheid van de Formule 1 eind 2022 ontstonden er meteen geruchten over een eventuele comeback. Zo’n comeback na enkele jaren weg van de Formule 1 zou niet uniek zijn want onder andere Michael Schumacher, Kimi Raikkonen en Fernando Alonso deden het.

Volgens Lewis Hamilton zal je als F1-piloot na een eventueel afscheid steeds de Formule 1 missen en hij zou het geweldig vinden mocht Sebastian Vettel zijn racezitje bij Mercedes krijgen.

“Je gaat het altijd missen,” vertelde Hamilton in de aanloop naar de GP van Japan. “Het is de meest geweldige sport in de wereld, de meest geweldige ervaring die je in de wereld kan hebben.”

“Het is het meest geweldige gevoel om met een groep mensen te werken richting het winnen en het behalen van iets. Voor mij is er niets dat ooit hetzelfde zal voelen.”

“Ik zou graag hebben dat Sebastian een comeback maakt. Hij zou een geweldige mogelijkheid voor het team zijn. Een Duitse rijder, een meervoudig kampioen, iemand die geweldige waarden heeft en dit team verder vooruit kan helpen, ik zou graag hebben dat hij terugkeert.”