Opnieuw tegenvaller voor Logan Sargeant die met ‘hersteld chassis’ van Alex Albon moet racen in Japan

Williams F1 team
Williams F1 team

Williams heeft beslist dat Logan Sargeant in Japan met het ‘hersteld chassis’ van Alex Albon zal moeten rijden. Velen zien daarin andermaal een duidelijk signaal dat Alex Albon de absolute nummer 1-status bij het team heeft.

Voor Logan Sargeant volgde in Australië een figuurlijke ‘koude douche’ toen hij zijn F1-bolide aan teamgenoot Alex Albon moest afstaan die op vrijdag zwaar was gecrasht. Logan Sargeant kon daardoor niet meedoen aan de race in Melbourne en ook voor komend raceweekend volgt een ‘opdoffer’.

Sargeant krijgt in Japan immers niet zijn eigen chassis terug maar wel het ‘hersteld chassis’ van Alex Albon. Opvallend genoeg wordt onderling het chassis dus niet opnieuw ingeruild omdat dit te veel werk van de mecaniciens zou vragen om het chassis op beide wagens opnieuw om te bouwen.

Feit is dat beide rijders bij Williams figuurlijk opnieuw ‘onder hoogspanning’ zullen rijden want ook in Japan zal er nog geen reservechassis ter beschikking zijn, daarop is het wachten tot de race in Miami. Ernstige schade en crashes moeten dus ook op het circuit van Suzuka absoluut vermeden worden.