Lewis Hamilton tegen Charles Leclerc: “Ik wou je niet van de baan rijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de GP van Groot-Brittannië stak Lewis Hamilton de loftrompet af over Charles Leclerc en maakte hij de vergelijking met Max Verstappen die hij een jaar voordien van de baan tikte in Silverstone.

In de eindfase van de race vond er een spannend gevecht plaats tussen Charles Leclerc en Lewis Hamilton voor de derde plaats. Tijdens dat gevecht passeerde Leclerc Hamilton in Copse corner en het was onvermijdelijk dat er vergelijkingen werden gemaakt met het incident waarbij Hamilton Verstappen het jaar voordien in de vangrails knalde.

 Na de race in Silverstone vertelde Lewis Hamilton bij ‘Sky’ dat Charles Leclerc het geweldig gedaan had en dat hij een geweldig gevecht had met de Ferrari-rijder. De zevenvoudige wereldkampioen voegde er ook nog aan toe dat het een heel andere ervaring was dan een jaar voordien in Copse corner.

Op het YouTube-kanaal van Ferrari was er ook op een filmpje te horen hoe Lewis Hamilton tegen Leclerc het volgende zei in de voorbereiding naar de GP van Oostenrijk. “Ik dacht: ‘Verdomme, ik wil je de weg niet afsnijden en je van de baan rijden.’” 

Charles Leclerc liet na de race in Silverstone ook weten dat hij ook moest denken aan wat er zich vorig jaar had afgespeeld op dezelfde plaats. 

“Het was lastig, en eigenlijk, meteen nadat ik de bocht gepasseerd was keek ik in mijn spiegels en had ik een flashback naar vorig jaar.”

In onderstaande video kan je Hamilton tegen Charles Leclerc horen zeggen dat hij de Monegask niet van de baan wou rijden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print