Mercedes geeft details over omvangrijke schade na crashes in Oostenrijk: “Bijna konden we niet racen”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Het Mercedes F1 team heeft details vrijgegeven over de enorme inspanningen die het gekost heeft om de bolides van George Russell en Lewis Hamilton te herstellen na hun crashes in de kwalificaties voor de GP van Oostenrijk.

Beide Mercedes-rijders crashten op vrijdag en beschadigden daarbij hun bolide. Hoewel de schade aan de buitenkant leek mee te vallen was er volgens de mecaniciens onderhuids toch meer schade dan gedacht en bovendien had het team te kampen met een tekort aan reserveonderdelen.

Daarbij kwam ook nog het feit dat er weinig tijd was en daarom moest het team creatief te werk gaan om de bolides van Russell en Hamilton klaar te krijgen voor de sprintrace op zaterdag, dat vertelt technisch directeur Mike Elliot op YouTube.

“Als je twee auto’s in de prak rijdt wordt het vanaf dat moment altijd een heel moeilijk weekend.”

“We hebben behoorlijk wat schade aan de auto’s aangericht, de vloeren van beide auto’s waren kapot, de achtervleugels waren kapot, de ophanging was behoorlijk beschadigd en bij Lewis hadden we ook de voorvleugel beschadigd en wat cosmetische schade aan het chassis.”

“Dus schade die we kunnen repareren, maar niet in een weekend.  Dat betekende dat we de auto van Lewis helemaal opnieuw moesten opbouwen.”

Bij het opbouwen was er slechts één reservevloer beschikbaar en dus moest er een tweede gemaakt worden van de beste delen van de twee beschadigde vloeren die voorhanden waren. 

“Het betekende ook proberen om één vloer uit twee te bouwen,” zei Elliott. “We hadden één complete reserve die we konden monteren en we moesten het beste uit de twee gecrashte vloeren halen om er nog één te bouwen.”

“En het betekende ook dat we een compromis moesten sluiten over de achtervleugel van George, omdat we maar één complete reserve-achtervleugel hadden die we op de auto van Lewis wilden monteren omdat hij zich een weg door het veld moest knokken. Dat betekende dat George een achtervleugel moest monteren die waarschijnlijk niet het ideale niveau van downforce had, het was een beetje te veel downforce voor dat circuit.”

“Nadat we de auto’s opnieuw hadden opgebouwd moesten we ook de afstelling opnieuw afstellen en daar heb je tijdens de tweede oefensessie maar heel weinig tijd voor en dat was altijd weer een compromis.”

“En nu we twee auto’s zo zwaar beschadigd hadden als op vrijdag, bevinden de rijders zich in een positie waarin we, als we ze in de sprintrace beschadigen, op zondag misschien niet meer kunnen racen.”

“Daar moet je dus allemaal rekening mee houden en dat brengt je weekend in gevaar.”

Mercedes maakte toch nog het beste van het weekend en mocht al bij al nog tevreden zijn met een vierde en een achtste plaats in de sprintrace. Zondag eindigde Lewis Hamilton op een derde plaats, voor zijn teamgenoot George Russell die de vierde plaats bezette.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print