Waalse en federale regering sturen brief naar de Formule 1 om GP van België op F1-kalender te houden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Al wekenlang zijn er geruchten dat de strijd voor de GP van België gestreden is en dat de race op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps van de kalender verdwijnt. De Waalse en federale regering leggen zich er echter niet bij neer en blijven alles op alles zetten om de race op de kalender te houden.

De voorbije weken raakte al bekend dat enkele afgevaardigden naar Silverstone en de Red Bull Ring waren afgereisd om daar overleg te plegen met de F1-bazen maar nu blijkt uit een interventie in het Waals parlement dat er ook een brief naar de Formule 1 is gestuurd.

Waals parlementslid Diana Nikolic (MR) en André Drédéric (PS) stelden minister van economie Willy Borsus in het Waals parlement vragen over de toekomst van de F1-race in Spa-Francorchamps. Borsus liet verstaan dat er dinsdagochtend een vergadering plaatsvond tussen vertegenwoordigers van het circuit, de organisatie van de F1-race, het Waals gewest en het F1-management.

In een brief aan de Formule 1 zou duidelijk gemaakt zijn dat zowel de Waalse als de federale regering de F1-race in Spa-Francorchamps steunen. Borsus liet weten dat minister-president Elia di Rupo en premier Alexander De Croo de F1-race in Spa-Francorchamps steunen en dat “Spa-Francorchamps nog een toekomst heeft in de F1”.

Afwachten of het zal volstaan om de GP van België en Spa-Francorchamps op de F1-kalender te houden …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print