‘Probleemkind’ Yuki Tsunoda werd na crash met teamgenoot Pierre Gasly de les gespeld door teambaas Franz Tost

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Groot-Brittannië kwam het tot een aanrijding tussen teamgenoten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Die laatste werd vervolgens de les gespeld door teambaas Franz Tost.

“Het was een nachtmerrie voor het team,” aldus Tost tegenover de media in Oostenrijk. “We bevonden ons op de zevende en achtste plaats en we wisten dat Silverstone een moeilijk circuit voor ons was, het was dan ook echt goed dat we in die posities reden.”

“Yuki werd iets te ongeduldig, hij probeerde Pierre uit te remmen, verloor de achterkant van de wagen en crashte tegen hem.”

Als teambaas kon Franz Tost dat niet zomaar laten gebeuren en hij riep na afloop van de race ‘probleemkind’ Tsunoda dan ook bij zich om hem tot de orde te roepen. Eerder raakte ook al bekend dat Red Bull een psycholoog inschakelde (Lees: Red Bull schakelt psycholoog in voor ‘probleemkind” Yuki Tsunoda).

“Meteen na de race riep ik Yuki bij mij in mijn bureau, ik vertelde dat zoiets helemaal niet mocht gebeuren, dat hij gedisciplineerder en geduldiger moet zijn.”

“Dit was niet de eerste aanrijding tussen teamgenoten en zal zeker ook niet de laatste zijn, hopelijk bij ons echter wel. We zagen het in de geschiedenis van de Formule 1 enkele keren gebeuren.”

“Het moet vermeden worden,” besloot Tost.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print