Max Verstappen: “De racedirecteurs moeten minder koppig zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vindt dat de racedirecteurs moeten samenwerken met de rijders en niet altijd maar koppig voet bij stuk moeten houden. 

Tijdens de GP van Oostenrijk werden er door de wedstrijdleiding weer een aantal straffen uitgedeeld voor het niet respecteren van de baanlimieten en voor wiel-aan-wiel gevechten. George Russell kreeg onder andere een straf en liet weten dat hij dat best wel streng vond.

De Mercedes-rijder ontkent niet dat hij een fout maakte in het gevecht met Sergio Perez en dat hij volgens de letter van het reglement die straf wel verdiend had maar hij voegde er aan toe dat de dynamiek van het gevecht er voor zorgde dat hij nergens heen kon. 

“De dynamiek van elk afzonderlijk gevecht is anders,” aldus Russell. “Het feit was dat Checo aan mijn buitenkant zat en dat ik hem ruimte moest geven.”

“Maar hij zet me in een positie waar ik al aan de limiet van mijn auto zit en er iemand instuurt die meer grip heeft. Dan kan ik nergens heen.”

“Volgens de letter van het reglement was ik verkeerd en had hij gelijk.”

“Maar vanaf het moment dat ik in de remmen ging zat ik aan de limiet van mijn auto en kon ik niets meer doen. Hij zat in de propere lucht en Carlos verdedigde aan de binnenkant.”

“Dat is wat er gebeurd is in de eerste ronde, hij heeft veel ervaring en hij weet hoe het werkt. “

“Vanuit het standpunt van de stewards is het niet makkelijk. We willen allemaal consistentie maar we willen niet dat er voor alles straffen worden uitgedeeld.”

“We moeten samenwerken en zorgen dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten.”

Russell vindt ook dat er weer beter zou gekozen worden voor een enkele racedirecteur in plaats van de beurtrol die er nu is tussen Freitas en Wittich.

Max Verstappen is het eens met Russell dat er consistentie moet zijn maar hij gelooft niet er een probleem is met het feit dat de wedstrijdleiding nu in handen is van meerdere verantwoordelijken.

 “Ik denk niet dat het per se van één racedirecteur afhangt, ik denk dat het meer gaat om het samenwerken met de rijders in plaats van alleen maar je standpunt te houden en gewoon koppig te zijn,” zei Verstappen in Oostenrijk, geciteerd door ‘Motorsport.com.’

“We willen het voor iedereen beter maken. We hebben goede gesprekken tussen de rijders en uiteindelijk zijn we het over de meeste dingen min of meer eens.”

“Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen mening over bepaalde dingen.”

“En dan zijn er nog de race-incidenten en zo. Ja, we kunnen zeker beter. Ik denk dat we er aan zullen werken we zullen proberen om het beter te maken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print