Lewis Hamilton verbrak in Monaco twee records van Michael Schumacher

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes en Lewis Hamilton mogen dit jaar dan wel opnieuw bezig zijn aan een erg moeizaam en teleurstellend seizoen, toch slaagde Hamilton er in Monaco in om twee F1-records van Michael Schumacher te verbreken.

Na zijn erg dominante periode bij Ferrari stonden heel wat records op naam van Michael Schumacher maar gezien de jarenlange dominantie van Mercedes slaagde Lewis Hamilton heel wat van die records te verbreken. De voorbije jaren was het vooral Max Verstappen die het ene na het andere record in de Formule 1 verbrak.

Vooral de dominantie van Verstappen en Red Bull de voorbije twee jaar zorgde ervoor dat er opnieuw veel records verbroken werden en op naam van Max Verstappen kwamen te staan. Toch staan er ook nog heel wat records ook op naam van Lewis Hamilton en sommige records ook nog op naam van Michael Schumacher.

Schumacher geraakte afgelopen weekend in Monaco nog eens twee records kwijt en het was niet Max Verstappen maar wel Lewis Hamilton die deze records verbrak. Op een nieuw setje banden slaagde Lewis Hamilton er tijdens de GP van Monaco in om de snelste ronde te rijden. Voor Hamilton zijn 54ste snelste ronde ooit tijdens een F1-race, een absoluut record.

Hamilton heeft daarmee ook het meeste aantal seizoenen met een snelste ronde op zijn naam staan, namelijk zeventien. Enkel tijdens het F1-seizoen van 2009 slaagde Hamilton er niet in om een snelste ronde te rijden. Het is ook het vijftiende seizoen op rij dat Hamilton tijdens een seizoen een snelste ronde weet te rijden, dat is een evenaring van het record van Michael Schumahcer die hetzelfde presteerde van 1992 tot in 2006, toen hij voor de eerste keer afscheid nam van de Formule 1.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print