Alonso: “Ik dacht 50 ronden dat ik in de punten reed, al die stress voor niets!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Gedurende zo’n 50 ronden was Fernando Alonso in de veronderstelling dat hij tijdens de GP van Monaco in de punten reed, om uiteindelijk na de finish te horen te krijgen dat hij als elfde over de finish was gereden. Buiten de punten dus …

Nadat teamgenoot Lance Stroll af te rekenen kreeg met een lekke band en daardoor terugviel dacht Fernando Alonso dat hij tijdens de race in de straten van Monaco het laatste wk-punt moest verdedigen. Maar wat hij dacht dat een tiende plaats was bleek uiteindelijk een elfde plaats te zijn.

“Ik raakte verward omdat toen Lance voor me reed na de pitstops ze mij vertelden: oké, we hebben ons verzekerd van de tiende plaats. We hebben dit allemaal gedaan voor het laatste punt,” aldus Alonso.

“Vervolgens had Lance die lekke band en ik dacht: Oh, nu heb ik alle verantwoordelijkheid op mij schouders om op zeer oude banden de finish te halen en dit punt te behalen. Ik reed vijftig ronden met het gedacht dat ik tiende was. En toen ik over de finish reed zegden ze dat ik elfde was. Ik zei: ‘Oh, al die stress voor niets’. Maar het heeft me wakker gehouden.”