Lewis Hamilton vraagt zijn fans steun: “We willen geen negativiteit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de aanloop naar de GP van Spanje heeft Lewis Hamilton een opmerkelijke oproep gelanceerd aan zijn fans. Hij roept zijn fans te stoppen met speculaties en negativiteit richting George Russell en Mercedes. In de plaats daarvan wil hij steun.

Na de aankondiging van zijn overstap naar Ferrari eind dit seizoen kijken Lewis Hamilton erg kritisch en nauwlettend naar de resultaten dit seizoen. Daarbij valt op dat Hamilton bij de kwalificaties met 8-1 verliest van teamgenoot George Russell. Vooral na de kwalificatie in Monaco, waar Russell wel met een nieuwe voorvleugel reed en Hamilton niet, en de polepositie van Russell in Canada, kwamen er steeds meer kritiek en verwensingen richting George Russell.

Achteraf bleek dat ook Hamilton in Monaco de nieuwe voorvleugel had aangeboden gekregen maar ondertussen ontstond er vooral op de sociale media een situatie waarbij George Russell door ‘fans’ in het vizier werd genomen en heel wat verwensingen te verduren kreeg. Lewis Hamilton roept in de aanloop naar de GP van Spanje op om hiermee te stoppen, hij vraagt steun in plaats van negativiteit.

“Ja, ik denk dat ze weten waar we ons bevinden …” aldus Hamilton. “Wanneer je naar de voorbije jaren kijkt, we zijn altijd een erg sterk team geweest. We hebben altijd erg hard samengewerkt.”

“Ik denk dat het makkelijk is om emotioneel te worden. Maar je moet altijd … Ik heb ook tijdens de vorige race bijvoorbeeld alleen maar commentaar gegeven over mijn performance.”

“We hebben steun nodig, geen negativiteit. Ik wist niet dat George zo’n negativiteit ervaarde.”

“George doet alleen maar ieder raceweekend zijn best en probeert samen met het team te ontwikkelen. Hij mag dan ook niet terechtgewezen worden.”

“Uiteraard zijn er altijd dingen die binnen het team beter kunnen. Dat bereik je door gesprekken, door communicatie.”

“En dat is iets waaraan we consistent aan het werken zijn. We zitten echter allemaal in dezelfde situatie. We werken allemaal hard samen. We willen allemaal op een hoogtepunt eindigen en dat zijn we onszelf verplicht na die zeer lange samenwerking.”