Aston Martin geeft niet op om Adrian Newey alsnog te verleiden: “Geen enkele wens is voor ons teveel!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als er één ingenieur is die elk team bij zich in loondienst wil hebben is het wel Adrian Newey. Teameigenaar Lawrence Stroll zou naar verluidt in het geheim een ontmoeting gehad hebben met Newey. De Brit staat momenteel in het middelpunt van een echte biedingsoorlog, het lijkt wel alsof hij geveild wordt maar uiteraard zal Adrian Newey zelf beslissen over zijn toekomst. 

Lawrence Stroll heeft naar verluidt rechtstreekse gesprekken gevoerd met Newey, waarbij hij laatstgenoemde onlangs heeft getrakteerd op een privé rondleiding door de fabriek van Aston Martin in Silverstone, waarbij hij de toewijding en ambitie van Stroll en zijn team benadrukte.

Aston Martin is bijzonder ambitieus in de F1 maar met enkel ambities kom je er natuurlijk niet, daarom hengelen ze net zoals vele andere teams zo hard naar Newey, je kan stellen dat als je Newey in je team hebt dat dat zo goed als een zekerheid is op succes. 

De beschikbaarheid van Newey in 2025 valt samen met een cruciaal moment in de Formule 1, waarbij een nieuwe reeks reglementen vanaf 2026 van kracht gaan. De expertise van de 65-jarige op het gebied van een F1-bolide te ontwerpen zou ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn bij het optimaliseren van een auto voor de nieuwe regelgeving.

Ongeacht waar hij in de toekomst terecht zal komen, er wordt aangenomen dat Newey op zoek is naar een iets minder veeleisende rol, dus niet meer full time zich engageren zoals nu het geval is. Het leiden van een technische afdeling, dan sta je onder immense druk.

Newey staat naar verluidt meer open voor een consultancy rol bij een team. Zo kan hij nog steeds de richting van het team meebepalen en wordt zijn wens ingewilligd om het wat rustiger aan te doen. 

Wie de strijd wint zal ongelooflijk gelukkig zijn, men zal niet denken aan wat het gekost heeft, hem binnenhalen is op zich al een grote overwinning voor elk team.

Geschreven door Vincent Bogaerts