Lewis Hamilton: “Vreemd hoe we plots trager werden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij het Mercedes F1 team hebben ze er het raden naar waarom ze tijdens de tweede oefensessie in vergelijking met Ferrari en Red Bull plots een heel stuk minder goed presteerden.

“We deden enkele wijzigingen aan de afstelling, niets erg belangrijk, maar we werden op de één of andere manier veel trager,” vertelde Lewis Hamilton na afloop. “Of de anderen werden veel sneller. We geven echt alles, het voelt gewoonweg niet echt snel aan.”

Volgens Hamilton ondervond Mercedes problemen met de vrijgave van energie uit de power unit. Ook teamgenoot George Russell vermoedt dat Ferrari in Monza een voordeel heeft.

“Er was een probleem tijdens de sessie, wat het nog iets moeilijker maakte,” aldus Russell. “Maar over het algemeen missen we wat vrijgave van energie.”

“Ik denk dat we ons op hetzelfde niveau als Red Bull bevinden maar Ferrari lijkt de bovenhand te hebben op het vlak van vrijgave van energie. Dat maakt het ook wat moeilijker voor de race omdat Ferrari wat meer achter de hand heeft.”

Ook Russell vindt het vreemd hoe Mercedes tijdens de eerste oefensessie redelijk goed wist te presteren terwijl het tijdens de tweede oefensessie veel minder goed ging.

“Tijdens de eerste oefensessie zagen we er sterk uit maar vervolgens hebben Ferrari en Red Bull in vergelijking met ons een serieuze stap vooruit gezet. Wij hebben een stap achteruit gezet en bevonden ons tijdens de tweede oefensessie duidelijk achter McLaren. We hebben dan ook werk te doen om dit te begrijpen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022