“GP van België wisselt met Hongarije op F1-kalender 2023”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het ziet er naar uit dat de GP van België dan toch niet op 23 juli 2023 zal plaatsvinden maar dat de race op het circuit van Spa-Francorchamps zal wisselen met de GP van Hongarije.

Nadat eerder officieel bekend raakte dat de GP van België volgend jaar opnieuw op de F1-kalender staat was het afwachten wanneer de race zou doorgaan. Uit een uitgelekte versie van de F1-kalender 2023 bleek dat de GP van België op 23 juli zou plaatsvinden. Maar dat lijkt nu toch te gaan veranderen.

De datum van 23 juli was omwille van verschillende redenen ongelegen. Zo zou de GP van België immers samenvallen met het weekend van de nationale feestdag, Tomorrowland en ook Francofolies, een festival van Franstalige muziek dat in Spa plaatsvindt. Op organisatorisch vlak zou dat voor de veiligheidsdiensten en politie een onmogelijke taak worden.

Maar er lijkt een oplossing in de maak te zijn want de organisatoren van de GP van Hongarije zouden volgens ‘Formula.hu’ een voorstel gekregen hebben om de race op te schuiven van 30 juli naar 23 juli zodat de GP van België op 30 juli zou kunnen plaatsvinden. Daarmee zou de race op Spa-Francorchamps de laatste F1-race voor de zomerpauze worden.

In Hongarije heeft men dat voorstel aanvaard waardoor niets een wissel met Spa-Francorchamps nog in de weg zou staan. Op de definitieve F1-kalender blijft het ondertussen nog even wachten. Die zou in de loop van de komende weken officieel bekendgemaakt worden.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen