Lewis Hamilton vreest dat Red Bull jarenlang de F1 zal domineren: “Er moet iets veranderen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton beleeft samen met Mercedes een erg moeilijke periode. Volgens Hamilton zorgen de nieuwe technische regels niet voor de verhoopte veranderingen. Hamilton vreest dat Red Bull de sport jarenlang zal domineren.

“Ik denk dat je het dan te negatief bekijkt,” antwoordt Hamilton wanneer hem gevraagd wordt of de Formule 1 met haar technisch reglement de verkeerde richting is uitgegaan. “Het is gewoon wat ongelukkig dat we nog steeds dezelfde soort verschillen tussen de teams zien.”

Tegelijkertijd ziet Hamilton niet meteen een mirakeloplossing voor de problemen in de sport. Volgens Hamilton moet er echter wel iets gebeuren om de verschillen kleiner te maken en ervoor te zorgen dat er meer actie op de baan is, dat het spannender wordt.

“Ik weet de oplossing niet voor de toekomst, ik denk dat we deze regels moeten blijven aanpassen terwijl we vooruitgang boeken. Als we het niet beter doen dan ziet het er jarenlang, tot in 2026, hetzelfde uit,” die dus duidelijk een jarenlange dominantie door Red Bull vreest. “We werken eraan.”

“Ik hou van de wagen … zonder het stuiteren en ze zijn wat te zwaar. Ik zou niet zeggen dat het zwaarder maken van de wagens een goed idee was.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print