Sergio Perez: “Ik zie geen enkele reden waarom ik Max Verstappen niet kan verslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het feit dat Sergio Perez in Miami zijn meerdere moest erkennen in Max Verstappen gelooft de Mexicaan in zijn eigen kansen op de wereldtitel. Perez gelooft dan ook dat hij de strijd met Verstappen kan aangaan en kan winnen.

Sergio Perez presteert vaak zeer sterk op stratencircuits. Het zal voor Perez cruciaal worden om zijn performance op normale circuits aanzienlijk te verbeteren.

“De reden waarom ik op deze circuits sterk ben is omdat ik veel meer met de wagen kan ‘spelen’ dan dat ik normaal kan. Ik zie geen enkele reden waarom we naar andere circuits gaan en waarom ik dat niet ook daar kan doen,” aldus Perez. “Ieder weekend is een nieuwe uitdaging, op papier is het moeilijk om te weten of het bij je past of niet.”

“Daarom is het belangrijk dat ik blijf ‘spelen’ met de wagen om zo de wagen zo goed mogelijk te begrijpen en ik geloof dat ik erg sterk kan zijn.”

In Miami slaagde Max Verstappen erin om, ondanks een kostbare fout tijdens de kwalificatie, om toch de race te winnen en dat van op de negende plaats op de startgrid. Perez startte de race van op de pole maar kon Verstappen niet van de overwinning houden.

“Ik denk dat de performance getoond heeft dat hij onbereikbaar was voor mij, ik moet zien te begrijpen waardoor dat kwam,” vertelde Perez tegenover ‘Sky Sports’. “Ik denk dat het ook bandengerelateerd was. Maar over het algemeen was hij zeer sterk. Ik heb sterker gepresteerd op andere plaatsen maar hij was de sterkere. Ik moet gewoon zien te begrijpen waar het fout liep.”