Noodweer teistert Imola: F1-paddock geëvacueerd, teampersoneel moet het circuit verlaten

@vigilidelfuoco - Twitter
@vigilidelfuoco - Twitter

Het circuit van Imola en dus ook de F1-paddock is uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd. Een waterpeil van een rivier in de buurt van het circuit blijft stijgen en dat zou ertoe kunnen leiden dat de F1-paddock en het circuit eventueel overstroomt.

De F1-journalisten en het aanwezige personeel op het circuit kregen deze middag de instructie het circuit te verlaten. Volgens de organisatoren gebeurt de evacuatie uit voorzorg en geldt er momenteel nog geen accuut veiligheidsgevaar.

De regio rond Bologna wordt al geruime tijd geteisterd door hevige regenval en dit kan naast overstromingen ook tot aardverschuivingen leiden. Er wordt volgens de laatste voorspellen tot 100 liter water per vierkante meter voorspeld. De komende uren worden dan ook cruciaal.

Op verschillende beelden is te zien dat het waterpeil van de rivier in de buurt van het circuit inderdaad serieus is gestegen en dat verschillende delen van de F1-paddock onder water staan. Ondanks de onheilspellende berichten zou de race op zondag volgens de organisatoren niet in gevaar komen. Wel wordt er voor het volledige raceweekend regen voorspeld en dat kan uiteraard voor heel wat spektakel zorgen.

Volgens de laatste berichten zou de Grand Prix niet in gevaar komen maar veel zal afhangen van hoe de situatie de komende 24 uur evolueert. Daarnaast is er door de verplichte evacuatie ook een ernstige vertraging met de opbouw van de nodige infrastructuur die nodig is voor het organiseren van het raceweekend.