Lewis Hamilton waarschuwt Sergio Perez in de strijd voor de tweede plaats: “Ik kom eraan!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Door de opgave van Sergio Perez tijdens de GP van Mexico slaagde Lewis Hamilton erin om in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap stevig te naderen op Sergio Perez.

Hamilton profiteerde optimaal door niet alleen als tweede over de finish te rijden maar ook nog eens de snelste ronde te rijden en daarmee een extra wk-punt te scoren. Hamilton verwacht tot het einde van het seizoen een spannende strijd met Perez.

“Het zal echt van de weekends van Checo afhangen,” vertelt Hamilton over de strijd met Sergio Perez voor de tweede plaats in het kampioenschap. “Zij hebben de kampioensbolide, hij heeft gewoon soms pech gehad.”

“Ik heb tijdens de laatste twee races duidelijk heel wat punten verloren maar hij verloor hier in Mexico punten.”

“Het wisselt echt van race tot race en ik dacht, nadat ik vorig weekend heel wat punten verloor (door een diskwalificatie), dacht ik niet dat hij binnen bereik zou komen.”

“Ik ga echter mijn uiterste best doen. Om eerlijk te zijn, het gaat voor mij persoonlijk geen ongelooflijk verschil maken of ik nu tweede of derde in het kampioenschap word.”

“Het is belangrijker dat het team tweede wordt in het constructeurskampioenschap, dat is waarop ik me focus. Het zou een bonus zijn als ik tweede in het rijderskampioenschap wordt.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023