Haas F1 team onthult oorzaak van zware crash Kevin Magnussen tijdens GP van Mexico

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner laat weten dat de oorzaak van de crash van Kevin Magnussen een probleem was van een overhitte rem linksachter die ervoor zorgde dat de ophanging er de brui aan gaf.

Magnussen was acht ronden onderweg in zijn tweede stint toen zijn Haas in bocht acht in de vangrails gekatapulteerd werd. Tijdens het insturen had de Deen zijn bolide nog onder controle maar de ophanging begaf het onder de druk en deed hem bijna frontaal in de vangrails belanden.

Hij moest ter controle naar het medisch centrum van de Autodromo Hermanos Rodriguez en daar bleek dat Magnussen het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht had. 

De temperatuur van de remmen wordt in Mexico altijd goed in de gaten gehouden vanwege het feit dat de race op grote hoogte wordt gereden. Tijdens zijn gevecht met Logan Sargeant bereikte de temperatuur van de Haas F1-bolide van Magnussen een kritiek punt en hij kreeg van zijn engineers te horen dat hij de temperatuur onder controle moest proberen te krijgen.

Maar het kwaad was klaarblijkelijk al geschied en in de tweeëndertigste ronde was de Deen niet meer dan een passagier toen de achterophanging van zijn bolide de spreekwoordelijke pijp aan Maarten gaf.

“Het was een hitteprobleem dat een storing in de ophanging veroorzaakte,” onthulde Steiner, geciteerd door Motorsport.com. “Het kwam door de hitte van de remmen.”

“Kevin was aan het verdedigen en crashte. Het kwam gewoon door de hoge temperaturen hier. We moeten er gewoon beter mee omgaan. Nico’s auto was in orde.”

De crash is een tegenvaller voor het team want de auto van Magnussen was uitgerust met de nieuwste updates maar Steiner laat weten dat ze ondertussen genoeg reserveonderdelen hebben.

Magnussen zelf laat weten dat hij een paar ronden voor zijn crash al voelde dat er iets niet snor zat met zijn auto.

“De ophanging begaf het. De linker achterkant verloor een paar ronden daarvoor specifiek veel grip, ik verloor daar plotseling veel grip op en daarna begaf hij het.”

“Ik denk dat het goed ging. In het begin van de race ging het beter, en toen verloor ik plots meer dan de anderen. En toen begaf de vering het.”

“Dus ik weet niet of het ermee te maken heeft. Misschien is er iets, maar ik moet met de jongens gaan praten.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023