F1 neemt maatregelen na gevecht tussen supporters tijdens GP van Mexico (VIDEO)

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een fan heeft van de Formule 1 een levenslang verbod gekregen nadat hij afgelopen weekend tijdens de GP van Mexico een gevecht begonnen was op de tribunes. 

Op sociale media circuleren beelden van een fan die in de tribunes tijdens de GP van Mexico een andere toeschouwer een klap verkocht, waarna er een gevecht ontstaat met verschillende fans die de man tot bedaren probeerden te brengen. Uiteindelijk werd de man verwijderd van de tribunes door de beveiliging. De Formule 1 wacht niet af en heeft de man een levenslang verbod gegeven om nog een race bij te wonen.

“Het was een geïsoleerd incident dat snel werd afgehandeld en de persoon in kwestie werd verwijderd en voor het leven verbannen,” bevestigde een F1-woordvoerder.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met bepaalde ‘fans’. Na de GP van Oostenrijk riep Max Verstappen de fans ook al op om zich beter te gedragen en na de GP van de Verenigde Staten werd de wereldkampioen getrakteerd op boegeroep tijdens de podiumceremonie. 

De Nederlander vroeg de fans om meer respect te tonen maar dat belette hen in Mexico niet om Charles Leclerc uit te jouwen toen hij tijdens de openingsronde crashte met thuisrijder Sergio Perez die de strijd daarna gedwongen moest staken.

De Formule 1 gebruikt al een systeem van artificiële intelligentie om bepaalde reacties weg te filteren op de sociale media om te voorkomen dat de Formule 1 onherstelbaar beschadigd wordt, aldus FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem.  

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023