Lewis Hamilton: “Wagen raakte oververhit, strijden met Russell ging niet”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Australië kwam Lewis Hamilton met een verklaring waarom hij tijdens het slot van de race de strijd met teamgenoot George Russell niet aanging.

Geen teamorders van Mercedes voor Russell om Hamilton te laten passeren, of waren er wel die er voor zorgden dat Russell als eerste van beide Mercedes-rijders over de finish mocht komen?

Wij zullen het waarschijnlijk nooit echt weten maar Lewis Hamilton kwam zelf alvast met een verklaring waarom hij George Russell niet aanviel tijdens het slot van de race, ook al naderde hij op een bepaald moment tot op zo’n seconde van zijn teamgenoot.

“Ik kon niet voor de positie strijden omdat mijn wagen oververhit geraakt en ik moest daardoor afstand houden,” aldus Hamilton.

Daardoor behaalde George Russell zijn eerste podiumplaats met Mercedes, wat volgens Hamilton op zich een zeer mooi resultaat voor het team is wetende waar ze zich op vrijdag bevonden.

“We waren op vrijdag 1,2 seconde trager en het zag er toen niet goed uit voor ons. We hebben echter erg hard gewerkt van vrijdag op zaterdag. We kwalificeerden ons op de derde rij en kenden vervolgens een goede start. Ik reed op een bepaald moment derde en had het gevoel dat ik voor het podium zou kunnen strijden. Uiteindelijk konden we het tempo van de Red Bulls niet volgen.”

“Maar ook al hebben we de wagen misschien niet veel verbeterd tijdens deze eerste drie races, ik denk wel dat we op het vlak van de punten het maximale eruit gehaald hebben. Wat mezelf betreft heb ik het team teleurgesteld tijdens de vorige race, toen ik geen punten behaalde. Maar dit resultaat vandaag is geweldig.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print