Max Verstappen na opgave: “Ik wist al voor de race dat er een probleem was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Australië moest Max Verstappen door ‘motorproblemen’ opgeven. De Nederlander incasseert een serieuze opdoffer in de titelstrijd en vat de situatie bij Red Bull kort en krachtig samen: “Werk aan de winkel!”

“Het is gewoon slecht. Ik weet niet wat ik er van moet maken op dit moment, maar er is veel werk aan de winkel,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Wat het probleem is, weet ik nog niet. We krijgen zo de auto terug en dan zullen we het zien. Maar, over het algemeen was het gewoon geen goede dag vandaag, want we hadden geen kans.”

Verstappen kon tijdens de race inderdaad nooit echt de strijd met Charles Leclerc aangaan. Ferrari was tijdens de race duidelijk sneller dan Red Bull.

“We hadden niet echt de snelheid en op beide bandencompounds hadden we te veel slijtage, dus ik moest veel meer mijn banden managen om de race uit te rijden. Desondanks leek het een makkelijke P2 te worden. Ik wist dat ik Charles niet kon aanvallen en het had dus geen zin om te proberen de druk op hem op te voeren, maar uiteindelijk zijn we niet eens gefinisht, dus het is erg frustrerend en onacceptabel.”

Door zijn opgave ziet Max Verstappen maar liefst 26 punten uitlopen in de titelstrijd. Op dat vlak komt de tweede opgave in drie races tijd hard aan. Opmerkelijk was ook dat de mecaniciens van Red Bull nog voor de race druk aan het sleutelen waren aan de wagen van Verstappen.

“Ik wist dat er een probleem was”, vertelt Max. “Het was al een vraagteken of we de race konden finishen, maar als je voor de titel wil strijden mogen dit soort dingen niet gebeuren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print