Lewis Hamilton: “We glijden alle richtingen uit!”

Daimler Media
Daimler Media

Ondanks het feit dat Mercedes in Frankrijk veel beter aan het raceweekend is begonnen dan in Azerbeidzjan is Lewis Hamilton niet geheel tevreden en is er volgens de zevenvoudig F1-kampioen nog veel ruimte voor verbetering.

“Het was redelijk lastig vandaag, dat was waarschijnlijk voor iedereen zo,” vertelde Hamilton na de oefensessies op vrijdag tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik weet niet of het door het baanoppervlak komt, de temperatuur op de banden die enorm opgeblazen zijn, de bandendruk is hoger dan ooit. We glijden echter alle richtingen uit.”

Daar waar Hamilton na de GP van Azerbeidzjan het nog opnam voor Pirelli lijkt hij nu toch ook wel met de vinger te wijzen naar de hogere bandendruk als mogelijke oorzaak voor het glijden op het circuit Paul Ricard.

“De bandendruk is tot één van zijn hoogste niveau’s ooit verhoogd, het is dan ook moeilijk om te zeggen waardoor het komt.”

“We zullen komende nacht erg veel analyseren en laat ons hopen dat het morgen beter gaat. Onze rondetijden lijken echter niet verschrikkelijk slecht te zijn en we bevinden ons mee in de strijd vooraan dus dat is positief.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed