Lewis Hamilton: “We hebben het beste pakket sinds 2021”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton liet na afloop van de GP van Spanje weten dat dit de beste prestatie is van Mercedes sinds de invoering van de nieuwe regels anderhalf jaar geleden.

Afgelopen weekend wist Lewis Hamilton achter een dominante Max Verstappen beslag te leggen op de tweede plaats. Dat stemt de zevenvoudig wereldkampioen hoopvol voor de toekomst en hij hoopt dat ze gedurende het seizoen de kloof met het dominante Red Bull nog wat kleiner kunnen maken.

“De auto voelde heel goed vandaag,” aldus Hamilton na de race. “Vrijdag hadden we het moeilijk met de balans en was de auto moeilijk te besturen, heel onvoorspelbaar. Maar dan hebben we goed werk verricht vrijdagnacht.” 

“We hebben een geweldig team met Mick Schumacher in de simulator vrijdagavond, hij heeft goed werk geleverd en ons op het juiste spoor gezet op zaterdag. Ik denk dat we het goed gedaan hebben om de verschillende downforce-niveaus te begrijpen. Tijdens de race voelde de auto geweldig.”

Hamilton gaf toe dat de goede prestaties misschien ook te maken hebben met het feit dat het Circuit de Catalunya goed past bij de W14 maar hij heeft er vertrouwen in en hij omschrijft zijn bolide als “de beste auto van het voorbije anderhalf jaar.”

“Dat hebben we vooral te danken aan de geweldige groep mensen die we in de fabriek hebben en die blijven werken om de auto sneller te maken,” gaat Hamilton verder.

“Het voelde dit weekend het beste, het voelde gisteren en vandaag het beste dat het de afgelopen 14 à 15 maanden gevoeld heeft, wat het ook is. Dus dat is super bemoedigend, denk ik, niet alleen voor mij maar voor iedereen in het team. Dit zal een grote stimulans zijn voor ieders moraal. En die energie gaan we gebruiken om de auto verder te ontwikkelen.”

Maar er is nog veel werk voor de boeg, beseft Hamilton. Hij gaf ook grif toe dat hij geen verhaal had tegen de rondetijden van Max Verstappen.

“Met de huidige auto die we hebben, denk ik niet dat we hun prestaties zullen evenaren, maar we werken aan het verbeteren van de auto”, zei hij. “Met het huidige pakket zijn we beperkt tot de snelheid die we vandaag hadden, maar ik denk dat er een enorme hoeveelheid werk, studie en verbetering in zit die we hopelijk in de toekomst zullen hebben.”