“De druk bij Sergio Perez is weg nu het puntenverschil met Max Verstappen zo groot is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez heeft zichzelf te veel druk opgelegd in zijn strijd met Max Verstappen maar nu het verschil in punten zo groot is zal die druk wegvallen en daar kan de Mexicaan baat bij hebben, dat vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

Voor de derde race op rij was het Max Verstappen, die weer aan het langste eind trok afgelopen weekend in Spanje. Daarmee heeft hij de kloof met zijn teamgenoot Sergio Perez weer vergroot tot drieënvijftig punten. 

Perez wist zich de laatste twee races niet in de top tien te kwalificeren maar in Spanje wist hij zich toch weer een weg naar voren te vechten vanaf de elfde plaats en dat zal hem volgens Horner vertrouwen geven. 

“Het was een heel goede terugkeer, vooral in de tweede helft van de race voor Checo,” zei Horner. “En ik denk dat dat hem veel vertrouwen geeft. Hij had een moeilijk weekend in Monaco, een moeilijke zaterdag hier maar een sterkere zondag.”

“Als je kijkt naar de kloof die er nu is tussen de twee coureurs, die behoorlijk groot is, zal dat in veel opzichten de druk van zijn schouders halen en ik denk dat hij zich nu kan ontspannen, geen druk op zichzelf hoeft te leggen en gewoon weer de vorm kan vinden die hij in die eerste races had.”

Op de vraag of Perez zich te veel had gefocust om Verstappen te evenaren, zei Horner: “Ik denk het wel.”

“We weten waartoe Checo in staat is, we hebben dit jaar in races als Azerbeidzjan en Saudi al gezien waartoe hij in staat is en ik weet zeker dat hij die vorm in de toekomst weer terugvindt.”