George Russell heeft bijzondere uitleg voor ‘regendruppels die zweet in zijn helm bleken te zijn’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Spanje hoorden we George Russell plots over de boordradio vragen of het regende. Even later hoorden we hem zeggen dat het zijn zweet was. Na afloop van de race had Russell een opvallende uitleg voor ‘het zweet in de helm’.

Voorafgaand aan de GP van Spanje werd er een grote kans op regen voorspeld en toen George Russell over de boordradio aan het Mercedes F1 team liet weten dat hij ‘regendruppels’ op zijn vizier had hoopten ongetwijfeld heel wat F1-fans daadwerkelijk op een stevige regenbui. Dat zou voor spektakel hebben gezorgd.

Dat spektakel kregen we echter niet want even later begon ook George Russell zelf te twijfelen aan de vermeende ‘regendruppels’ op zijn vizier. Russell vroeg vervolgens over de boordradio: “Is er iemand anders die ook regen ziet? Ik denk dat het misschien zweet aan de binnenkant van mijn helm is.”

Bij Mercedes lieten ze Russell vervolgens weten dat de kans inderdaad groot is dat de ‘regendruppels’ inderdaad zweet van Russell zelf was. Achteraf kon George Russell er ongetwijfeld om lachen, vooral omdat hij mits het nodige ‘zweet’ en veel inspanningen als derde op het podium wist te finishen.

Russell kwam na de race ook met een ‘verklaring’ voor zijn regendruppels: “Ik kreeg mijn haar niet helemaal in mijn bivakmuts waardoor het wat in mijn zicht zat. Dat ergerde me en vervolgens ging ik ook nog zweten en druppelde het zweet op mijn gezicht,” aldus Russell.

Die zweetdruppels kwam vervolgens tijdens het remmen tegen zijn vizier terecht en daardoor dacht Russell, in combinatie met de erg donkere wolken, dat het regendruppels waren: “best een beetje gênant,” gaf Russell toe.