Lewis Hamilton wil tegen de zomerstop een nieuw Mercedes-contract

Daimler Media
Daimler Media

Hamilton heeft laten weten dat hij dit jaar voor het einde van juli duidelijkheid wil hebben over zijn toekomst, in tegenstelling tot vorig jaar toen de onderhandelingen eindeloos bleven aanslepen.

Het duurde tot februari dit jaar vooraleer er witte rook te zien was over de contractverlenging van Lewis Hamilton bij mer Mercedes voor het huidige seizoen. De wereldkampioen tekende bovendien maar een contract van een jaar en zodoende moet er dit jaar opnieuw werk gemaakt worden van een nieuwe overeenkomst.

De wereldkampioen heeft nu al laten weten dat hij hoopt dat er dit jaar een nieuw contract op tafel zal liggen tegen de zomerstop, aan het einde van juli.

“We willen nooit meer in de positie verkeren waarin we ons in januari, in februari bevonden”, zei Hamilton in Barcelona.

“Het verpestte mijn hele winter en ik weet zeker dat het niet goed was voor Toto, op het gebied van er even tussenuit te zijn en te ontspannen. Het voelde alsof we niet echt veel pauze hadden.”

“Ik denk dat we redelijk moeten zijn. Natuurlijk hoeven we niets te overhaasten, maar ik denk dat we verstandig moeten zijn en de gesprekken moeten beginnen.”

“Ze zijn erg complex. Het is nooit een super simpele procedure en dus kunnen we hopelijk snel beginnen, zolang het onze huidige job maar niet in de weg staat. We hebben nog negentien races te gaan, maar het zou geweldig zijn om voor de zomerstop iets te regelen, zodat we dan een duidelijk beeld van de toekomst kunnen hebben.”

Hamilton heeft eerder al laten weten dat hij ook in 2022, wanneer de nieuwe regels in de F1 in voege zullen treden, met Mercedes op de startgrid wil staan. Maar langs de andere kant is de kans reëel dat hij, in het geval dat hij dit jaar zijn achtste wereldtitel haalt, aan het einde van dit seizoen zijn helm aan de wilgen hangt.

Maar die achtste wereldtitel zal hij dit jaar niet cadeau krijgen want Max Verstappen heeft al laten zien dat hij een geduchte concurrent is voor de wereldtitel. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022