“Aston Martin is onder leiding van Lawrence Stroll volledig gedemoraliseerd”

Aston Martin
Aston Martin

Colin Kolles, voormalig F1-teambaas van onder andere Force India, laat optekenen dat het personeel van Aston Martin er een heel andere visie op na houdt dan hun nieuwe baas Lawrence Stroll.

In 2018 nam een consortium onder leiding van Lawrence Stroll het noodlijdende Force India over en doopte het om tot Racing Point F1. Ondertussen verworf Stroll ook een meerderheidsaandeel in het automerk Aston Martin en sinds dit jaar gaat het F1-team ook onder die naam verder.

Volgens Colin Kolles houdt het personeel van Aston Martin er een heel andere visie op na dan hun nieuwe baas en zorgt dat voor een gespannen sfeer binnen het team. Vooral het feit dat de bolides van de voorbije twee seizoenen veel gelijkenissen vertonen met de Mercedessen zit het personeel dwars.

“In het verleden mochten de ingenieurs hun eigen gang gaan”, aldus Kolles bij ‘Sport1.’

“Ze hadden weinig budget, ze waren erg jong en efficiënt, erg gemotiveerd en in sommige gevallen ook erg innovatief. Sinds Stroll aan het roer staat, is er van alles veranderd. En dan bedoel ik alles.”

“De ingenieurs wilden eigenlijk een andere auto bouwen – eentje met een ‘high rake design’ zoals de Red Bull – omdat het team jarenlang zijn auto’s volgens deze filosofie had gemaakt.”

“Maar Stroll wilde alleen een kopie van de Mercedes omdat hem dat de makkelijkste manier leek om zijn doelen te bereiken. Het is mijn manier of geen manier – dat is de mentaliteit van Stroll.”

“Hij kocht alles van Toto Wolff.”

Vorig jaar beleefde Racing Point met de zogenaamde ‘roze Mercedes’ een boerenjaar met een pole voor Lance Stroll in Turkije en een zege van Sergio Perez in Bahrein maar dit jaar gaat het hen veel minder voor de wind.

Het feit dat het personeel meer gewonnen was voor een high rake design, dat voor Red Bull nu uitstekend lijkt te werken, terwijl Stroll het kopiëren van het design van Mercedes heeft doorgeduwd zorgt voor wrijving binnen het team.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022