Fernando Alonso: “Strategie Alpine met slechts één pitstop was wel erg optimistisch”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Een zeventiende plaats tijdens zijn thuisrace, ongetwijfeld niet het resultaat waarop Fernando Alonso had gerekend. Het slechte resultaat van Alonso viel voor een deel toe te schrijven aan de ‘optimistische’ strategie van Alpine met slechts één pitstop.

Niet alleen Max Verstappen kreeg een strategie met slechts één pitstop, ook Alpine gaf Fernando Alonso een strategie met slechts één pitstop en net als bij Verstappen gaf dat niet het verhoopte resultaat.

Meer zelfs, in de slotfase van de race zaten Alonso zijn banden er zo fel door dat hij met nog vijf ronden te gaan zelfs nog een tweede pitstop moest afwerken en slechts als zeventiende over de finish kwam.

“Ik kon niet meer rijden!” grapte Alonso na de race. “Ik denk dat we zeer optimistisch waren met onze strategie met slechts één pitstop en ik wist dat de rijders achter mij op komst waren.”

“Ik probeerde gedurende enkele ronden vijf of zes wagens achter mij te houden maar dat ging gewoonweg niet.”

“Ik heb echter liever dat we een strategie riskeren om zo te proberen een punt te scoren dan gewoon terughoudend te blijven en niets te scoren. We hebben durf getoond, misschien iets te veel durf. Ik denk dat we nog werk te doen hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021