“Lewis Hamilton wil tien procent van de tv-inkomsten van Mercedes”

Volgens de voormalig teameigenaar Eddie Jordan zijn er een aantal redenen waarom de contractbesprekingen van Lewis Hamilton blijven aanslepen, dat staat te lezen in ‘The Sun.’


Zowel Lewis Hamilton als Mercedes-teambaas Toto Wolff hebben altijd laten uitschijnen dat ze graag samen verder willen. Maar de besprekingen over een nieuwe overeenkomst slepen al een tijdje aan en Wolff heeft al laten verstaan dat er een paar dingen zijn waarover de advocaten zich moesten over buigen.

Volgens Eddie Jordan stokken de besprekingen over het feit wat Hamilton waard is voor Mercedes en de flamboyante Ier zegt te begrijpen waarom Hamilton ook tien procent van de TV-inkomsten van Mercedes wil.

“Er zijn een aantal dingen die een oponthoud kunnen veroorzaken en er zijn wat veranderingen geweest bij het team,” aldus Jordan tijdens de voorstelling van ‘Guestia,’ een app waarin hij investeert.

“Er zijn een aantal dingen die op dit moment een rol spelen. Ten eerste zat Toto in quarantaine vanwege COVID en Lewis zit in Amerika, dus deze onderhandelingen worden op Zoom gevoerd.”

“En nummer twee, het is een beetje ingewikkeld omdat Ineos, geloof ik, zich in Mercedes heeft ingekocht vanwege de rijkdom aan waarde die Lewis er aan toevoegt. Ik zeg niet dat ze dat alleen vanwege Lewis hebben gedaan, want hij zal er niet voor altijd zijn.”

“Maar de realiteit is dat het een heel belangrijke factor was en je moet er ook rekening mee houden dat mensen als Tommy Hilfiger en dat soort sponsors er alleen maar zijn vanwege Lewis.”

“Ik heb een klein beetje aan informatie en Lewis zegt: ‘kijk jongens, dit is mijn salaris, is dit wat ik krijg betaald als rijder en voor diverse andere dingen die samengaan met de interviews en andere aspecten?”

“Maar word ik gecompenseerd voor het binnenhalen van sponsors? Word ik gecompenseerd voor de komst van Ineos? Word ik gecompenseerd voor de hogere televisie-inkomsten die jij als wereldkampioen bij de constructeurs krijgt in de vorm van tv-gelden?”

Jordan gaat verder door te stellen dat Mercedes niet naast het feit kan kijken dat Hamilton een toegevoegde waarde is voor Mercedes en dat het normaal is dat hij daar een deel van wil.

“Ik geloof dat Lewis op zoek is naar tien procent van het televisiegeld van het team en het is moeilijk te begrijpen waarom hij dat niet waard zou zijn.”

“We zitten in de media en de kansen die we hebben om Lewis te interviewen zijn erg klein. We staan in de rij, net als iedereen.”

“Maar hij is de eerste die we allemaal willen. We zijn op de persconferenties omdat we Lewis nodig hebben, want hij is een waarde voor mij en jou en alle anderen.”

“De economische wereld verandert, maar één ding is zeker: de waarde van Lewis Hamilton is gestegen, dat is een feit.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023