“Lewis Hamilton wordt misbruikt door Black Lives Matter”

Daimler Media
Daimler Media

Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone neemt geen blad voor de mond en stelt in een gesprek met “The Telegraph” dat Lewis Hamilton misbruikt wordt door ‘Black Lives Matter’ (BLM).

Moest Bernie Ecclestone nog steeds de plak zwaaien in de F1 zou er niemand een anti racisme-shirt dragen of knielen voor de start van de races zoals dat nu het geval is. Na het incident met George Floyd vorig jaar in de Verenigde Staten sprak Lewis Hamilton zich uit tegen racisme en vooral onder zijn impuls kwam er een anti racisme-moment voor de races.

De zevenvoudige wereldkampioen heeft zich al eens kritisch uitgelaten over Bernie Ecclestone nadat die laatste het racisme in de Formule 1 minimaliseerde maar dat houdt de ondertussen negentigjarige Brit niet tegen om nog straffe uitspraken te doen.

“Als ik er nog was geweest dan had er niemand met anti-racisme t-shirts op het podium gestaan, dat is zeker,” aldus Ecclestone.

Ecclestone zegt ook dat hij het niet zou toestaan om te knielen voor de wedstrijd, en hoewel hij ook vindt dat er meer diversiteit moet komen in de F1, zou hij het ook niet laten gebeuren dat de F1 zou gebruikt worden om een politieke boodschap te verkondigen.

Vorig jaar noemde Hamilton Ecclestone nog ‘onwetend en onopgevoed’ omdat hij laten optekenen had dat hij verbaasd was te horen dat Hamilton met racisme in de sport was geconfronteerd. Ecclestone reageert nu dat hij denkt dat Hamilton hem verkeerd begrepen heeft.

“Ik ben het ermee eens dat we meer mensen een kans moeten geven. Vergeet niet dat ik de eerste was die een zwarte man in een Formule 1 auto zette. Ik heb hem gesteund en ik heb heel veel zwarte mensen gesteund, maar Lewis heeft recht op zijn mening.”

“Maar ik heb tegen zijn vader gezegd: ‘Lewis moet voorzichtig zijn’. Want hij wordt gebruikt door de mensen die Black Lives Matter steunen. Ze halen er een hoop geld uit en niemand weet waar het naartoe gaat.”

Lewis Hamilton – Instagram
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022