“Lewis Hamilton zal in een oncomfortabele situatie terechtkomen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Nico Rosberg zal Lewis Hamilton het bijzonder moeilijk krijgen met George Russell als teamgenoot. Als zevenvoudig F1-kampioen komt Hamilton volgens Rosberg volgend jaar dan ook in een erg oncomfortabele situatie terecht.

Nico Rosberg is tot dusver nog steeds de enige rijder die Hamilton de voorbije jaren als teamgenoot wist te verslaan in de strijd om de titel. De Duitser veroverde in 2016 de wereldtitel en kondigde ook meteen zijn F1-afscheid aan.

Als er dus iemand is hoe je als teamgenoot Hamilton moet aanpakken dan is het Nico Rosberg wel. Rosberg heeft er echter alle vertrouwen in dat George Russell in zijn voetsporen kan treden en Hamilton kan verslaan.

“Het positieve voor Russell is dat hij niets te verliezen heeft en alleen maar kan winnen want hij neemt het op tegen de beste rijder,” vertelt Rosberg tegenover ‘Sky F1’.

“Niemand verwacht dat je hem in de vernieling zal rijden maar als je daar dan wel in slaagt dan zal je de grootste held ooit zijn.”

En net dat maakt het voor Hamilton volgens Rosberg zo moeilijk. Russell heeft reeds bewezen dat hij over talent beschikt en hij zal er bij Mercedes voluit voor gaan.

“Dat is wat het voor Lewis moeilijk maakt want hij heeft nu een jong talent naast zich die nog geen F1-race gewonnen heeft, Lewis kan eigenlijk alleen maar verliezen,” aldus Rosberg.

“Hij is de beste en beeld je in dat die jonge kerel hem begint te verslaan … dat is echt een oncomfortabele situatie waarin hij zich bevindt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021