Charles Leclerc: “Dit wordt een zeer moeilijk raceweekend voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Twee jaar geleden won Charles Leclerc op het circuit van Monza en bracht de Tifosi zo in de zevende hemel. Vorig jaar crashte Leclerc op het circuit van Monza en ook dit jaar verwacht de Monegask een zeer moeilijk raceweekend voor Ferrari.

In 2019 een allereerste F1-overwinning op het circuit van Spa-Francorchamps, gevolgd door meteen een tweede overwinning in Monza. Mooier kon bijna niet voor Charles Leclerc.

Het was de periode waarin Ferrari op circuits waar topsnelheid en vermogen zeer belangrijk waren uitermate competitief was. Sindsdien is echter veel veranderd en Leclerc verwacht zich na een zeer goede race in Zandvoort dit weekend aan een veel moeilijkere race.

“Het gaat geen eenvoudig weekend voor ons worden,” gaf Leclerc toe in de aanloop naar het raceweekend in Monza. “Op papier is het voor ons één van de moeilijkste circuits. Maar we gaan proberen om alles te geven.”

In Monza genieten de Ferrari-rijders altijd enorm veel steun en dat inspireert uiteraard niet alleen de rijders maar ook de rest van het team.

“Ik ben erg opgewonden,” aldus Leclerc. “Het is altijd een zeer, zeer speciale plaats wanneer je als Ferrari-rijder naar hier komt. Ik kijk er dan ook enorm naar uit.”

“We waren op woensdag in Milaan, de dag ervoor in de fabriek, we voelen nu al de steun in de aanloop naar de race. Ik kijk er dan ook enorm naar uit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print