Ferrari: “Wat nu met de Mercedes-motor gebeurt is hetzelfde als toen bij ons”

Daimler Media
Daimler Media

Ferrari-teambaas Mattia Binotto vraagt zich af waarom Mercedes anders benaderd wordt dan zijn team nu de legaliteit van de Mercedes-motor in vraag wordt gesteld.

De Mercedes-motor is het onderwerp van een onderzoek door de FIA nadat Red Bull vragen had over het concept ervan. Red Bull verdenkt Mercedes er namelijk van de lucht in het motorcompartiment af te koelen tot een lagere temperatuur dan toegestaan door de technische richtlijnen. 

Daardoor zou Mercedes haar motor voor een bepaalde tijd extra kunnen afkoelen en op die manier winst boeken. Red Bull is het enige team dat een klacht heeft ingediend maar bij Ferrari hebben ze toegegeven dat ze de zaak besproken hebben met de collega’s uit Milton Keynes.

“Zoals alle teams en alle fabrikanten proberen we te begrijpen wat onze rivalen doen, we analyseren de beelden en kijken naar de GPS-gegevens,” zei Ferrari-teambaas Binotto.

“We hadden wat twijfels en die hebben we met Red Bull besproken. Ik heb persoonlijk met Christian Horner gesproken maar we hebben geen vragen tot verduidelijking aan de FIA voorgelegd.”

Wat ze bij Ferrari wel vreemd vinden is dat er deze keer geen controverse is die de proporties aanneemt zoals toen in 2019 het geval was bij de Scuderia. Dat jaar was de motor van Ferrari de beste van het veld maar al snel rezen er vragen bij de brandstofvoorziening ervan. 

Ferrari was ook het onderwerp van een onderzoek door de FIA en het kwam zelfs zo ver dat het tot een soort geheime overeenkomst kwam tussen Ferrari en de FIA. Het is onbekend wat die bewuste overeenkomst inhield maar sindsdien is het met de prestaties van de Scuderia steil bergaf gegaan.

“De FIA-maatregelen, de technische richtlijnen, waren nodig omdat er mensen waren die een andere interpretatie hadden dan de principes van het reglement,” legde Binotto uit aan ‘Motorsport.com.’

“En dit alles is niet anders dan wat er in 2019 is gebeurd.”

“Waarom zijn er verschillen in houding? Misschien waren we toen te veel blootgesteld aan de media en kregen we te maken met een aanval van onze concurrenten. Maar dat behoort nu tot het verleden.”

Binotto wenst Mercedes niet toe dat ze behandeld worden zoals Ferrari in 2019 maar hij vraagt zich wel af of het hier om een geval gaat van twee maten en twee gewichten.

“Ik denk dat het nog steeds verkeerd is om de toon aan te slaan die in 2019 is gebruikt”, voegde hij eraan toe.

“Maar ik denk dat het belangrijk is om te onderstrepen dat wat er toen gebeurde niet anders is dan wat er nu gebeurt en altijd is gebeurd in de Formule 1.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print