Lewis Hamilton zeer blij met P2: “Dit is ongelooflijk, wat een resultaat!”

Daimler Media
Daimler Media

Na een erg moeilijke vrijdag had niemand verwacht dat Lewis Hamilton de GP van Azerbeidzjan van op de eerste startrij zou kunnen aanvatten. Ook Hamilton zelf geloofde er niet in en hij is dan ook enorm blij met zijn tweede tijd in de kwalificatie.

“Mijn rondje was oké,” vertelde een opgeluchte Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Dit hadden we echt niet verwacht.”

“Dit is een fenomenaal resultaat voor ons want we kenden dit weekend ongelooflijk veel moeilijkheden. Weg van wat jullie zien bleven we er voor gaan. We bleven moeilijke gesprekken voeren en elkaar uitdagen om de resultaten te verbeteren. Nee kan geen antwoord zijn.”

Na de oefensessies op vrijdag veranderde Mercedes nog heel wat dingen op de wagen en die hebben duidelijk geresulteerd in een betere performance.

“We hebben tijdens deze twee dagen heel wat dingen gewijzigd. Het was ongelooflijk moeilijk maar het werk van het team afgelopen nacht en vooral ook tussen de sessies was geweldig, daar mogen we trots op zijn. Het is geweldig om hier op deze plaats te staan, te midden van al die andere jongens vooraan.”

De sleutel tot het succes was dat Mercedes teruggreep van de nieuwe naar de oude achtervleugel. Op vrijdag was Mercedes nog ruim een seconde verwijderd van Red Bull maar tijdens de kwalificatie slaagde Hamilton er zelfs in om Max Verstappen achter zich te houden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed