Lando Norris krijgt gridpenalty voor fout tijdens rode vlag

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris heeft na afloop van de kwalificatie een gridpenalty gekregen voor een inbreuk tijdens één van de vele rode vlag-situaties tijdens de kwalificatie.

Lando Norris kreeg van de stewards een gridpenalty van drie plaatsen omdat hij tijdens de kwalificatie na het tonen van de rode vlag niet onmiddellijk de pitlane inreed maar gewoon over start-finish passeerde en daardoor dus nog een ronde reed.

Tijdens de kwalificatie kregen we te horen dat Norris zich afvroeg of hij de pits in moest of zijn rondje nog moest afwerken. De rode vlag werd getoond terwijl hij volgas op het lange rechte stuk reed en de ingang van de pitlane naderde. Norris aarzelde duidelijk en vroeg zich af wat hij moest doen.

“Moet ik pitten of doorgaan?” vroeg hij aan het team. “Als je kan kom dan binnen,” was het antwoord maar Norris antwoordde dat het te laat was, dat hij niet meer binnen kon komen.

Voorafgaand aan de bekendmaking van zijn straf liet Norris uitschijnen dat hij tegen hoge snelheid reed en dat hij niet goed wist of hij nu wel of niet over de witte lijn mocht rijden. Die aarzeling leverde Lando Norris uiteindelijk dus een gridpenalty van drie plaatsen op.