Max Verstappen niet blij met P3: “Een frustrerende kwalificatie”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Verstappen was de favoriet voor de polepositie in Azerbeidzjan maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd. De Red Bull-rijder spreekt dan ook van een “frustrerende kwalificatie”.

Red Bull liet al het ganse raceweekend in Baku zien over een competitieve wagen te beschikken. Tijdens de kwalificatie geraakten Verstappen en Perez echter niet verder dan een derde en zevende tijd.

“Het was een frustrerende kwalificatie met zo veel rode vlaggen, maar het is wat het is,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“We staan evengoed derde en we hebben een goede auto. We zijn goed teruggekomen na de derde vrije training en alles functioneerde goed. Het is gewoon ongelukkig want ik had er vetrouwen in dat we voor pole konden gaan, maar het is een stratencircuit dus deze dingen gebeuren.”

Verstappen verwachtte dan wel een beter resultaat tijdens de kwalificatie, hij is er nog steeds van overtuigd dat hij van op de derde plaats op de grid voor de overwinning zal kunnen strijden.

“Ik zou graag verder vooraan willen starten, maar alles is mogelijk in de race. Onze auto is sterk, dus ik hoop dat we morgen in de race goed met onze banden om kunnen gaan en veel punten kunnen scoren. Zoals je zag in de kwalificatie, kan er veel gebeuren, dus dit kan in de race misschien weer zo zijn.”

“Laten we hopen dat we een goede start hebben en van daaruit zullen we het zien. Er staan bovendien drie verschillende auto’s vooraan, dus dat is altijd goed.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021