Charles Leclerc na veroveren pole: “Ik vond het een kloterondje”

Ferrari
Ferrari

Tegen alle verwachtingen in heeft Charles Leclerc de polepositie voor de GP van Azerbeidzjan veroverd. Leclerc had niet verwacht dat zijn ‘kloterondje’ goed genoeg was voor de polepositie.

“Het was een redelijk kloterondje, dat vond ik toch,” vertelde Leclerc na het veroveren van de pole. “Er waren twee of drie bochten waarin ik een fout maakte. Maar ik had ook een erg grote tow van Lewis in de laatste sector, wat me een beetje geholpen heeft.”

“Over het algemeen denk ik dat we ook zonder de slipstream erbij waren om voor de pole te strijden. Het was dan ook een goede dag.”

Leclerc reed ook in Monaco al de snelste tijd maar Ferrari en Leclerc hadden niet verwacht om ook in de straten van Baku zo snel te zijn.

“Ik had niet verwacht dat we hier zo competitief als vandaag gingen zijn,” aldus Leclerc.

“Ik was me opnieuw aan het verbeteren maar dan was er de rode vlag. Het is zoals het is, ik sta op de pole, daar ben ik blij mee.”

Wat de race betreft verwacht Leclerc niet dat hij in zijn Ferrari even competitief zal zijn als tijdens de kwalificatie.

“De wagen voelde oké aan maar ik denk dat Mercedes en Red Bull tijdens de race beter dan ons zullen zijn, dat konden we vooral tijdens de tweede oefensessie zien,” blikt Leclerc vooruit naar de race.

“Het zal tijdens de race dan ook zeer moeilijk worden want het is hier niet zoals in Monaco, hier kan je inhalen. Ik ga mijn uiterste best proberen doen en hopelijk kunnen we de eerste plaats vasthouden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen