Tsunoda en Sainz geven uitleg over ‘dubbele crash’ tijdens kwalificatie

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Tijdens de kwalificatie in Baku kregen we een vreemd einde met een ‘dubbele crash’ van Yuki Tsunoda en Carlos Sainz. Beide heren gaven na afloop hun visie over het vreemde slot van de kwalificatie.

Met nog zo’n minuut op de klok crashte eerst Yuki Tsunoda en vervolgens Carlos Sainz in de derde bocht van het Baku City Circuit. Tsunoda crashte in de muur en dat was naar eigen zeggen geheel zijn eigen fout.

“Ik remde te laat en ging de muur in,” vertelde Tsunoda tegenover ‘Sky Sports’. “Vlak voor het insturen blokkeerde ik en er was geen kans meer om de bocht goed te nemen waardoor ik in de muur ging. Het is bijzonder jammer.”

Meteen daarna crashte ook Carlos Sainz met zijn Ferrari in dezelfde bocht. De Spanjaard probeerde naar eigen zeggen Tsunoda te ontwijken.

“Ik reed 330 km/u, ik zag rook en ik wist niet of hij de bocht had kunnen nemen of gecrasht was,” aldus Sainz. “Ik remde maar deed dat erg hard omdat ik de bocht probeerde te nemen. Ik zag dan plots dat hij gecrasht was en moest hem proberen ontwijken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021