“Lewis Hamilton zijn besmetting met het coronavirus kwam op het slechtst mogelijke moment”

Het feit dat George Russell het uitstekend deed als vervanger van Lewis Hamilton in Bahrein komt de zevenvoudige wereldkampioen niet goed uit bij zijn contractbesprekingen met Mercedes.


Lewis Hamilton moest de GP van Sakhir laten schieten omdat hij besmet raakte met COVID-19. Mercedes koos voor George Russell, die al een aantal jaar deel uitmaakt van het juniorprogramma van het merk met de ster, als vervanger en hij kweet zich met veel verve van zijn taak.

Als we voormalig F1-piloot Mark Webber mogen geloven kwam deze goede prestatie van George Russell op een ongelegen moment voor Lewis Hamilton omdat hij nog geen nieuw contract onderhandeld heeft. Tijdens die besprekingen zal teambaas Toto Wolff nu wat steviger in zijn schoenen staan.

“De timing was verschrikkelijk voor Lewis,” aldus Webber in de ‘At the controls’ podcast van Mark Gallagher.

“Ik heb zelf duizend dagen in een F1-bolide gereden met testen, oefensessies, GP’s en weekends inbegrepen. Dat alles verdeeld over een tijdspanne van twaalf jaar. Als je kijkt naar de dagen dat ik echt in de auto zal, heb ik misschien drie dagen vrij genomen want ik wil gewoon niemand bij mijn auto hebben.”

“Je probeert alleen maar te kijken naar je eigen waarde en je wilt niet dat andere mensen je materiaal en je team ziet. Het is zo’n moordend wereldje. Zelfs voor iemand als Lewis was het een nadeel.”

George Russell heeft ervoor gezorgd dat Toto Wolff een extra troef in handen heeft bij de contractbesprekingen met Lewis Hamilton.

“George heeft het goed gedaan,” gaat Webber verder. “Ja, het was het makkelijkste circuit ter wereld, het was niet bepaald Suzuka maar hij heeft het fantastisch gedaan met de wagen en dat in een omgeving die niet de zijne was.”

Webber heeft het ook nog over het aankomende salarisplafond voor rijders en hoe dat Lewis Hamilton zal beïnvloeden.

“Toto en Lewis hebben een goede relatie en ik ben er zeker van dat ze graag gehad hadden dat alles al achter de rug was. Maar de timing van bepaalde dingen heeft er anders over beslist, zoals de coronabesmetting en het aankomende salarisplafond voor rijders.”

“Welke invloed zal dat salarisplafond hebben op het latere deel van zijn contract? Want het zal nog niet voor volgend jaar zijn en dan hangt het er nog vanaf van welke duur zijn contract zal zijn. Ik ben er zeker van dat dit allemaal op tafel ligt.”

“Hij wil elke financiële kans benutten want hij is overtuigd van zijn eigen waarde, en dat is ook zo. Hij draagt veel bij aan de sport, hij draagt veel bij aan Mercedes. Hij brengt ook veel op en daar wil hij dan ook erkenning voor.”

Ondertussen is het echter 31 december en gaat de zevenvoudig F1-kampioen het nieuwe jaar in zonder nieuw Mercedes-contract.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023