Lewis Hamilton zit in een situatie die hij niet gewoon is: “Hij was gespannen en ging ongewoon om met zijn frustraties”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton was tijdens de race in Monaco ongewoon gespannen en geprikkeld en Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, denkt dat dit het gevolg is van het feit dat hij weinig te maken krijgt met dit soort situaties.

De wereldkampioen beleefde een moeilijk weekend in Monaco en dat vertaalde zich in een zevende tijd tijdens de kwalificaties, de positie waarop hij ook de race zou finishen. Hamilton was duidelijk gefrustreerd en dat uitte zich vooral in gejammer over de teamradio tijdens de race. 

“Lewis was duidelijk geïrriteerd over de manier waarop zijn weekend in Monaco verliep en die frustratie kwam tot uiting in de race, toen hij ontevreden was over hoe zijn strategie uitpakte,” liet Brawn optekenen op de officiële website van de Formule 1.

“Hij is een heel competitief type, dus het is te verwachten dat hij gefrustreerd raakt als dingen niet gaan zoals hij wil. Hij heeft dit tot dusver zelden meegemaakt, hij is het dus niet gewend om met zulke dingen om te gaan.”

“Ja, hij was behoorlijk opgefokt, maar als hij terugkijkt op dit weekend, weet ik zeker dat hij er anders tegenaan zal kijken. Mercedes en Lewis zijn al heel lang samen, en ze kennen elkaar goed, dus ze komen er wel overheen. Dat zal geen probleem zijn.”

Voor Red Bull en Max Verstappen was het dan weer een prima weekend want zowel de jonge Nederlander als het team wisten de leiding in het kampioenschap over te nemen. Maar Brawn waarschuwt Red Bull om niet op hun lauweren te gaan rusten want het is nog een lang seizoen. 

“Mercedes zal niet vaak dit soort weekends hebben, dus Red Bull kan niet vertrouwen op deze cadeau-weekenden,” zei Brawn.

“Maar als Red Bull dit jaar een kans wil maken op de titel, is het van vitaal belang dat ze hun kansen grijpen, en dat hebben ze in Monaco gedaan, terwijl Mercedes het moeilijk had.”

“De strijd om het kampioenschap zal gaan om een paar punten hier, een paar punten daar.”

“Maar om een verschil van dertig punten in hun voordeel te zien omslaan, met Red Bull nu aan de leiding van het constructeurskampioenschap met één punt, dat is zeer bemoedigend voor de ‘Bulls’.”