Charles Leclerc na crash: “Ik ga niet minder risico’s nemen”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco crashte Charles Leclerc. Meteen werd gevreesd dat zijn wagen te ernstig beschadigd zou zijn en uiteindelijk kon Leclerc inderdaad ook niet deelnemen aan de race. Maar zijn aanpak veranderen, dat is Leclerc niet van plan.

“Ik ging ervoor, uiteindelijk is het soms één van mijn sterke punten en is het ook waarom ik soms zo goed ben tijdens de kwalificatie,” blikt Leclerc terug op zijn crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. “Het is ook waardoor ik in de fout ben gegaan.”

“Of dit mijn benadering tijdens de komende races zal veranderen? Nee, want uiteindelijk moest ik er voor gaan.”

“Als er al een moment was waarop ik voluit moest pushen dan was dat zeker het geval tijdens Q3 in Monaco, dat maakt deel uit van het spelletje. Je leert er steeds uit, maar ik ben niet te hard tegenover mezelf.”

Voor Leclerc was het een bijzonder pijnlijke fout want door zijn crash kon hij niet deelnemen aan de race en moest hij voor aanvang van de race zijn hoop op een eventuele overwinning al opbergen.

“Ik ga proberen om de positieve aspecten van dit weekend te onthouden,” aldus Leclerc. “We komen in vergelijking met vorig jaar van zeer ver terug. We hebben dan ook goed werk verricht en worden race na race steeds beter.”

“Monaco mag dan wel een uitzondering geweest zijn waarbij we kans maakten op de overwinning maar dat betekent niet dat we geen progressie geboekt hebben.”

“Ik kende dit weekend geen geluk maar dat is het leven, ik zal het wel achter mij kunnen laten. Ik ga vooruit kijken naar de volgende race in Baku. Ik ben enorm gemotiveerd om opnieuw in de wagen te zitten en een zeer goed resultaat neer te zetten.”